Menu
Du er her: Forside Opskrift
Hårdtristet hellefisk med råmarineret spidskål
Hårdtristet hellefisk med råmarineret spidskål
Hårdtristet hellefisk med råmarineret spidskål http://royalgreenland.dk/Files/Billeder/rgdk/recipes/haardtristet_hellefisk_spidskaal.jpg
<p>Det fine salt opl&oslash;ses i koldt vand. Fisken l&aelig;gges i og tr&aelig;kker 10 min. T&oslash;rres herefter grundigt med viskestykke. Fisken pensles med en anelse sesamolie og steges p&aring; en meget varm pande maks. 6 sek. p&aring; hver side (den skal stadig v&aelig;re r&aring; i midten). Sesamfr&oslash;ene ristes let p&aring; en t&oslash;r pande og afk&oslash;les. Sesamolie, sesamfr&oslash;, limesaft, limeskal og jalape&ntilde;os r&oslash;res sammen, og de afk&oslash;lede fiskestykker l&aelig;gges i lagen.<br />Fisken tr&aelig;kker nu minimum 1 d&oslash;gn p&aring; k&oslash;l, gerne l&aelig;ngere.<br />Spidsk&aring;l, parmesan, hvidl&oslash;g, chili, persille, olivenolie, citronsaft og yoghurt vendes grundigt sammen og smages til med salt og peber. Fisken tages op af lagen og sk&aelig;res i 0,5 cm. tykke skiver. Anret skiverne side om side og l&aelig;g spidsk&aring;l ved.<br />Serveres med lunt friskbagt br&oslash;d.<br />&nbsp;</p>
<xsl:value-of select="loop[@name='CustomFields']/item/recipeCookingTime" disable-output-escaping="yes"/> Ingredienser - til 4 personer
Børnevenlig: Nej
Tilberedningstid:

45 min.

Hårdtristet hellefisk med råmarineret spidskål

Det fine salt opløses i koldt vand. Fisken lægges i og trækker 10 min. Tørres herefter grundigt med viskestykke. Fisken pensles med en anelse sesamolie og steges på en meget varm pande maks. 6 sek. på hver side (den skal stadig være rå i midten). Sesamfrøene ristes let på en tør pande og afkøles. Sesamolie, sesamfrø, limesaft, limeskal og jalapeños røres sammen, og de afkølede fiskestykker lægges i lagen.
Fisken trækker nu minimum 1 døgn på køl, gerne længere.
Spidskål, parmesan, hvidløg, chili, persille, olivenolie, citronsaft og yoghurt vendes grundigt sammen og smages til med salt og peber. Fisken tages op af lagen og skæres i 0,5 cm. tykke skiver. Anret skiverne side om side og læg spidskål ved.
Serveres med lunt friskbagt brød.
 

Tilknyttede emneord: Hellefisk, Forret,
PROD94

Vidste du..?

Hellefisken betragtes som en stor delikatesse af grønlænderne. Den har snehvidt, saftigt kød med en mild smag og er præget af de iskolde, rene omgivelser, den lever i.

 

Se vores hellefiskeprodukter her

Køb dine Royal Greenland produkter online

Hellefisk er sundt!

 

Hellefisk hører til blandt de fede fisketyper og har et højt indhold af både omega 3 og D-Vitamin.

 

- Læs mere om fisk og sundhed

Vores hellefisk fanges fortrinsvist med langline i de grønlandske fjorde

- Læs mere her...