Menu
Du er her: Forside Det sunde valg

Fisk - det sunde valg!

Det er ikke altid let at få fisk to gange om ugen. Royal Greenland gør det nemt at lave sunde hverdagsretter, som hele familien kan lide.

I en travl hverdag med job, børn og meget andet synes mange, det er besværligt at få fisk på menuen. Hos mange af os kommer der kun fisk på bordet i weekenden. Dog mener vi, at det er både let og hurtigt at servere et sundt og velsmagende fiskemåltid, som hele familien kan lide.

Fisk i hverdagen – nemt og sundt

I vores opskriftsdatabase kan du finde inspiration til nemme hverdagsretter med fisk og skaldyr, som f.eks. letpaneret rødspættefilet med pastasalat eller Kutter-Rejer i asiatisk salat med glasnudler og soya.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser 350 g fisk om ugen. Det svarer til, at du spiser to hovedmåltider med fisk og får fisk til frokost flere gange om ugen. Af de 350 g bør 200 g være fede fis,k fx laks, sild og makrel og resten kan varieres blandt de magre fisk, fx torsk, tun og rødspætter, samt skaldyr. Disse råd gælder både børn og gravide. Læs mere her.

Har du svært ved at hitte rede i hvilke fisk der er magre og fede, kan du se en oversigt her.

Frossen fisk – nemt og friskt

Hvis du gerne vil servere fisk to gange om ugen, kan det sagtens lade sig gøre, selvom du ikke bor ved en havneby. Der er masser af spændende muligheder i supermarkedets køle- og frysediske. Det er en myte, at frossen fisk ikke er frisk! Vores fisk og skaldyr fryses hurtigt efter fangst – nogle endda allerede ude på havet. Ernæringsmæssigt er frosne fisk fuldt på højde med fersk fisk. Vitaminer og mineraler forsvinder ikke, fordi fisk fryses ned. Se mere her.

Læs mere om vores forskellige fangstmetoder.

Meget mere end rejer!

 

Udover vores lækre grønlandske rejer indeholder vores sortiment også mange andre fiske- og skaldyrsprodukter.

 

- Se dem alle her...

Sunde opskrifter fra
Claus Holm?

Find dem her!

Fersk eller frossen?

 

Frossen fisk kan være helt på højde med, eller endda bedre end fersk fisk, når det kommer til smag, friskhed og næringsværdi.

 

- Læs hvorfor her...