Menu

Trawl udenskærs

Udenskærs trawlfiskeri i Grønland foregår fra store fartøjer med forarbejdningsudstyr ombord. Det sikrer, at friskheden er helt i top, når fisken lander på dit bord.

Trawlfiskeri er meget alsidigt, hvilket betyder, at metoden kan bruges til at fange mange forskellige arter af fisk og skaldyr. Et trawl består af et stort kegleformet net, der holdes åbent af to store plader af metal kaldet trawldøre. Royal Greenlands rejetrawlere i Grønland er udstyret med bifangstseparatorer og undslippelsespaneler, så bifangsten minimeres.

Forskningssamarbejde gør os løbende klogere

Det debatteres i øjeblikket, om bundtrawl påvirker havbunden, når trawldørene trækkes henover bunden. Vi følger løbende et forskningssamarbejde mellem Sintef, Skandinaviens største uafhængige fiskeriorganisation og en trawldør-producent. Samarbejdet har foreløbigt resulteret i udviklingen af en ny type trawldør, som "svæver" henover bunden.

Vi ser gode perspektiver i denne nye trawldør, der både skåner havbunden og reducerer brændstofforbruget pga. den formindskede slæbemodstand, og vi undersøger, om den kan implementeres i vores eget fiskeri i Nordatlanten.

Du kan læse mere om fangstmetoder og fiskeri på Grønland på royalgreenland.com
 

Forskning

Læs mere om flydetanken og forskerparken ved Nordsøen Oceanarium her!

Få inspiration til aftensmaden!

 

Prøv en af vores opskrifter med lækre, grønlanske skalrejer.

 

Find opskrifterne her…