Menu

Lakseopdræt

I dag kommer langt størstedelen af den laks du finder i butikkerne, både fersk, frossen og røget laks, fra havbrug. Hos Royal Greenland bruger vi primært laks fra Norge. De norske havbrug er kendt for at være meget professionelle og levere råvarer af meget høj kvalitet.

Processen starter med, at man blander lakseæg med sæd i store kar, hvorefter de befrugtede æg modnes ved konstant temperatur til de klækkes. De bittesmå laks får herefter lov til at vokse sig større i kar med ferskvand. Efter 8-10 måneder overføres de til selve havbruget, hvor de holdes i store netindhegninger fortøjret i de norske fjorde.

Laks fra de norske fjorde

I havbruget fodres laksene med foder lavet af for eksempel ansjos, brisling og kulmule, som minder om det, de ville spise i naturen. Der holdes skarpt øje med om laksene trives gennem kvalitetskontrol og undervandsvideoovervågning. Når laksene har opholdt sig i indhegningen 10-18 måneder, har den nået den rette størrelse til slagtning.

Frisk kvalitet

Fiskene overføres til slagteriet, som ofte ligger i forbindelse med fileteringsfabrikken, så man sikrer at laksen er super frisk. Efter slagtning, sorteres og fileteres laksen, hvorefter den sendes af sted til vores røgeri i Danmark. En proces der tager ganske få timer, så laksen bevarer sin friske kvalitet frem til røgeriet.
Du kan læse mere om fangstmetoder og fiskeri i Grønland på royalgreenland.com
 

Inspiration til aftensmaden?

 

Prøv en af vores lækre opskrifter med laks!

 

Se alle lakseopskrifter her…

Råvaren i vores røgede laks kommer fra havbrug i Norge

- Læs mere om laks her